آنچه که یک دانشجوی انصرافی واخراجی باید بداند آیین نامه و مقررات دانشجویان انصرافی واخراجی

آنچه که یک دانشجوی انصرافی واخراجی باید بداند(لغو تعهد آموزش رایگان)

تعداد بازدید:۱۰۶
آنچه که یک دانشجوی انصرافی واخراجی باید بداند(لغو تعهد آموزش رایگان)

آنچه که یک دانشجوی انصرافی واخراجی باید بداند آیین نامه و مقررات دانشجویان انصرافی واخراجی

مقدمه:

یکی از دغدغه‌های داوطلبان آزمون سراسری (کنکور) این است که اگر دانشگاه در دوره روزانه پذیرفته شوند و رشته قبول شده رشته مورد علاقه آن ها نباشد دیگر هیچ راهی جز ادامه تحصیل در همان رشته را ندارند. در حالی که داوطلبانی که مورد پذیرش در دانشگاه‌های روزانه قرار گرفته اند، به شرط انصراف از دانشگاه محل تحصیل می‌توانند در آزمون سراسری سال آینده شرکت کرده و رشته‌های دوره‌های غیر روزانه را انتخاب کنند.

( اولین ومهم ترین توصیه به متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی بررسی کامل ودقت در انتخاب رشته ودانشگاه می باشد.)

انصراف از تحصیل و دانشگاه از جهات مختلفی همواره مورد سوال بوده است. از مهم ترین نکات قوانین انصراف از تحصیل و رشته قبولی مجوز شرکت در آزمون سراسری سال بعد، خسارت و جریمه انصراف از تحصیل و شرایط تحصیل مجدد دانشجوهای انصرافی می باشد .

با شروع انتخاب رشته کنکور سوالات ذهنی داوطلبان کنکور نیز شروع می شود که یکی از آن ها به انصراف از تحصیل دانشگاهی مربوط است. این مسئله حتی می تواند سوال بسیاری از دانشجویان در حال تحصیل نیز باشد. آیا پس از قبولی در دانشگاه، اجازه انصراف از ادامه تحصیل را دارم؟ شرایط انصراف چیست؟ در چه صورت اجازه انصراف نخواهم داشت و این موارد، سوالاتی هستند که در زمینه انصراف از تحصیل می تواند برای تمام افراد مورد پرسش قرار گیرد. بنابراین اگر شما هم جزو افرادی هستید که ذهنتان با این سوالات مشغول است، به نکات زیر توجه فرمایید.

دانشجویانی که قصد انصراف از تحصیل دارند، بدقت مطالعه فرمایند.

دانشجوی اخراجی به چه کسی اطلاق می گردد؟

به طور کلی درصورتیکه میانگین نمرات دانشجو در دوره های کاردانی در دو نیمسال تحصیلی و کارشناسی در سه نیمسال متوالی یا متناوب کمتر از 12 باشد و دوره دکتری حرفه ای دامپزشکی در 4 نیمسال تحصیلی اعم از متوالی یا متناوب، کمتر از 14 باشد در هر مرحله ای که باشد، از ادامه تحصیل محروم شده وخراج می گردد ضمناً در صورع عدم اتمام تحصیل در مدت زمان سنوات مجاز و ارفاقی از ادامه تحصیل محروم می شود.

دانشجوی انصرافی به چه کسی اطلاق می شود ؟

به دانشجویان در حال تحصیل که به هر دلیلی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه را نداشته باشد دانشجوی انصرافی گفته می شود.

دانشجویان در طول مدت تحصیل از دیپلم تا دکترای تخصصی، تنها یکبار مجاز به انصراف و شروع مجدد به تحصیل هستند.

عدم مراجعه دانشجو در موعد مقرر بدون دلیل قانع کننده به منزله انصراف از تحصیل تلقی خواهد شد.

عدم ثبت نام دانشجو در هر نیمسال (بدون کسب مجوز از آموزش دانشگاه و ثبت مرخصی )انصراف از تحصیل محسوب می شود

محرومیت از کنکور برای پذیرفته شدگان دوره روزانه:

- بر اساس مصوبه نهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورخ 20/8/1396 اگر در رشته روزانه پذیرش شوید چه ثبت نام کنید و و یا ثبت نام نکنید، از شرکت در آزمون و پذیرش در رشته های دوره روزانه سال بعد محروم خواهید بود.

-داوطلبانی که مورد پذیرش در دانشگاه های روزانه قرار گرفته اند، به شرط انصراف از تحصیل دانشگاه محل تحصیل در مهلت مقرر می توانند در آزمون سراسری سال آینده شرکت کرده و رشته های دوره های غیر روزانه را انتخاب کنند.

با وجود محرومیتی که برای پذیرفته شدگان دوره روزانه وجود دارد، شرایطی مطابق زیر مطرح است که می تواند امکان انصراف از تحصیل دانشگاه و شرکت مجدد در کنکور دوره روزانه را فراهم آورد.

شرایط انصراف از تحصیل و شرکت مجدد در آزمون سراسری دوره روزانه

داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون سراسری را دارند  باید انصراف از تحصیل  خود را تا 20 اسفند برای شرکت مجدد در کنکور سراسری داده باشند. لازم به ذکر است که این اجبار صرفا برای دانشجویان دانشگاه های دولتی روزانه است .

به این معنی که اگر در کلیه مقاطع تحصیلی ( کاردانی ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری ) دانشجوی دوره  روزانه هستید و قصد دارید در کنکور سراسری ثبت نام کنید باید تا زمان ثبت نام از دانشگاه انصراف دهید.

- داوطلبان می بایست پس از شرکت در کنکور سراسری و قبولی، حداقل تا 2 ترم به تحصیل خود ادامه دهند. چنانکه متقاضیان در ترم 1 یا 2 از دانشگاه انصراف دهند و در آزمون سراسری سال جاری شرکت کنند، حق انتخاب کد رشته های روزانه را نخواهند داشت.

- متقاضی می بایست پس از ورود به دانشگاه، یک سال کامل را پشت سر بگذارد بعد از ثبت نمرات دو نیمسال با شروع ترم 3 می توانند هماهنگی های لازم را با آموزش دانشگاه محل تحصیل انجام داده و مراحل انصراف را طی کنید. بعد از پایان مراحل انصراف، حضور داوطلب در آزمون سال بعد، حتی برای کد رشته های روزانه دانشگاهها بلامانع است.

- مشمولین خدمت دوره ضرورت در تمام دوران تحصیلی خود تنها یک مرتبه امکان انصراف از تحصیل و شرکت مجدد در کنکور همان مقطع را دارند.

- داوطلبانی که مورد پذیرش در دوره شبانه و یا یکی از دانشگاه های غیرانتفاعی، پیام نور، آزاد، پردیس های خودگردان و مجازی قرار گیرند منعی برای شرکت در آزمون سراسری سال بعد نداشته و می توانند در رشته های روزانه پذیرش شوند.

- چنانکه جزء دانشجویان دوره روزانه باشید و بدون انصراف از دانشگاه محل تحصیل در آزمون سراسری شرکت کرده و مورد پذیرش قرار گیرید، قبولی شما باطل خواهد شدزیرا دانشجویان روزانه باید قبل از ثبت نام در کنکور سراسری، انصراف خود را از دانشگاه محل تحصیل قطعی نمایند.

- دانشجویان مشغول به تحصیل دوره های غیر روزانه)شبانه) متقاضی شرکت در آزمون سراسری سال بعد نیازی به انصراف قطعی ندارند این داوطلبان بعد از آزمون و قبولی در کد رشته مورد نظر می توانند ثبت نام خود را نهایی سازند.

لازم به توضیح است رشته های دانشگاههای فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجائی و هم چنین رشته های مربوط به مناطق محروم ،زلزله زده و سیل زده مشمول ضوابط رشته های دوره روزانه می باشند.

 برای قبولی در کلیه مقاطع دانشگاه آزاد لزومی به انصراف پیش از ثبت نام نیست 

مراحل انصراف یا اخراج:

 دانشجویی که قصد انصراف از تحصیل داشته و یا اخراج شده اند باید درخواست انصراف تحصیل خود را با مراجعه به آموزش دانشکده مربوطه تکمیل و سپس به اداره آموزش کل دانشگاه تسلیم نمایند.

 دانشجوی انصرافی مجاز است فقط برای یکبار تا انقضای مدت دو ماه از تاریخ درخواست انصراف تقاضای انصراف خود را پس بگیرد.

مراجعه به آموزش کل اداره ثبت نام 

دریافت حکم انصراف و نگهداری نزد خود برای اقدام بعدی

 دانشجویان پسر توجه داشته باشند بعد از دریافت حکم انصراف بایستی ابطال معافیت تحصیلی خویش را نیز از اداره ثبت نام دریافت نمایند

دانشجوی انصرافی باید فاقد غیبت بوده و تا مقطع دکتری، فقط یکبار از تحصیل انصراف داده باشد.

انصراف از تحصیل دانشجو باید در سنوات مجاز تحصیلی باشد، به عنوان مثال دانشجوی مقطع کارشناسی پیوسته که تمایل به انصراف از تحصیل دارد، تنها می‌تواند در سنوات تحصیلی مجاز یعنی سنوات تحصیلی ۵ ساله اقدام کند و در سنوات اضافی و ارفاقی امکان فرصت مجاز برای انصراف به اتمام رسیده است.

از دیگر شرایط اصلی انصراف از تحصیل دانشجویان پسر این است که از تاریخ انصراف در دانشگاه اولیه تا زمان شروع به تحصیل در دانشگاه، مقطع و یا رشته تحصیلی جدید بیش از یک سال سپری نشده باشد. دانشجویان پسر پس از ابطال معافیت تحصیلی یک سال از تاریخ ابطال آن فرصت دارند تا در رشته جدید پذیرش و ثبت نام نمایند در غیر این صورت جهت دریافت دفترچه آماده به خدمت به پلیس + ۱۰ مراجعه نمایند.

نکته مهم: تسویه حساب دانشجو از قسمت های مختلف دانشگاه  با تسویه آموزش رایگان فرق دارد.

دانشجوی انصرافی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و وزارتین را دارند:

- دانشجویان روزانه برای شرکت دوباره در آزمون سراسری باید تا پایان اردیبهشت سال بعد از تحصیل در رشته خود انصراف قطعی داده باشند در غیر این صورت قبولی آنها در رشته جدید ابطال خواهد شد.

- دانشجویان انصرافی و اخراجی پس از شرکت در آزمون سراسری و قبولی در دانشگاه جدید، با حکم انصراف و یا اخراج از مؤسسه آموزش عالی یا دانشگاه قبلی ثبت نام به عمل می آید.

- بعد از ثبت نام با حکم اخراج یا انصراف در دانشگاه جدید با ارسال نامه درخواست مدارک از دانشگاه قبلی، کلیه مدارک تحصیلی دبیرستانی (بدون ریز نمرات گذرانده رشته قبلی ) از طریق پست به دانشگاه جدید ارسال خواهد شد.

شرایط تطبیق یا ترجمه ریز نمرات گذرانده دانشگاهی:

دانشجویان انصرافی و یا اخراجی چنانچه پس از ترک تحصیل (انصراف)و یا اخراج و قبل از انجام تعهد خدمت تقاضای دریافت ریز نمرات و گواهی نامه مقطع قبلی خود را جهت لغو تعهد خدمت آموزش رایگان مقطع قبلی و گرفتن دانشنامه یا ریز نمرات رسمی داشته باشند، باید هزینه تعهد خدمت آموزش رایگان را پرداخت نمایند.

ارسال و یا دریافت ریز نمرات دانشگاهی بعد از لغو تعهد آموزش رایگان جهت تطبیق واحد امکان‌پذیر می باشد.

یعنی دانشجویانی که انصراف از تحصیل داده اند یا اخراج شده اند زمانی می توانند ریز نمرات خود را از دانشگاه تحویل بگیرند که هزینه آموزش رایگان خود را پرداخت نمایند.

شرایط ادامه تحصیل دانشجویان انصرافی و یا اخراجی در دانشگاه آزاد اسلامی یا دانشگاه پیام نور(ثبت نام بدون آزمون):

کلیه دانشجویان انصرافی و اخراجی در صورت ادامه تحصیل در دانشگاههای آزاد اسلامی و پیام نور و یا سایر مراکز آموزش عالی غیر دولتی و غیرانتفاعی که با شرایط بدون آزمون سازمان سنجش ثبت نام نموده اند بایستی ایفای تعهد خدمت آموزش رایگان (جریمه) را از طریق سامانه سجاد امور دانشجویان داخل وزارت علوم  به آدرس https://portal.saorg.ir به صورت کامل انجام دهند.

ایفای تعهد خدمت آموزش رایگان چیست؟

میزان هزینه یا جریمه انصراف از دانشگاه محل تحصیل:

دانشجویانی که از خدمات آموزش رایگان استفاده می کنند مکلفند، برابر با مدت زمان تعهد خدمت آموزش رایگان بر اساس منطقه در کشور خدمت نمایند.

دانشجویان انصرافی از دانشگاه، موظف به پرداخت هزینه ای مبنی بر جریمه انصراف می باشند اما در چند حالت به این افراد جریمه ای تعلق نمی گیرد.

جریمه  یا لغو تعهد آموزش رایگان انصراف از دانشگاه دولتی:

- جریمه انصراف از دانشگاه مقوله بسیار وسیعی است که با توجه به زمان انصراف و دلیل انصراف حالت های مختلفی را شامل می شود. در این قسمت صرفا به این توضیحات می پردازیم
-
 اگر قصد انصراف از دانشگاه دولتی (رشته های روزانه ) را دارید و بعد از انصراف مجددا قصد ادامه تحصیل در یک دانشگاه رشته روزانه سایر دانشگاهها دارید از پرداخت جریمه انصراف از تحصیل رشته قبلی معاف هستید.
-
 جریمه انصراف از رشته های شبانه، 1.5 برابر شهریه ثابت می باشد.
تعهدات پذیرفته شدگان سهمیه های مختلف قبولی در رشته های روزانه از مناطق چندگانه بابت تحصیل رایگان در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری هر سال به صورت دقیق توضیح داده شده است 
دانشجو تعهد دارد بابت تحصیل رایگان حداکثر یک سال پس از فارغ التحصیلی در هر منطقه‌ای از کشور که دولت در صورت نیاز برای آنها تعیین می کنند خدمت نمایند دانشجویان انصرافی و اخراجی که منجر به دریافت مدرک فارغ التحصیلی نمی شوند بایستی هزینه آموزش رایگان مدت زمان تحصیل خود را از طریق سامانه سجاد پرداخت نمایند لازم به ذکر است پرداخت هزینه آموزش رایگان دانشجویان انصرافی و اخراجی صرفا با توجه به مدت تحصیل و نیمسال های ثبت نام شده محاسبه می شود  یعنی دانشجویان چنانچه انتخاب واحد نمایند و بعد از آن اقدام به انصراف کنند، ترم مذکور شامل تعهد آموزش رایگان (جریمه) خواهد شد.

-مدت تحصیل دانش آموخته و یا دانشجویان انصرافی و اخراجی در کلیه دوره های آموزش عالی بصورت شهریه پرداز مشمول اموزش رایگان نمی شود .

هر نیمسالی که دانشجویان دوره روزانه بصورت شهریه پرداز، شهریه آن را پرداخت نموده اند (مانند نیمسال های مهمانی و نیمسال های تمدید سنوات با مجوز کمیسیون موارد خاص )جزء تعهد خدمت محسوب نمی گردد.

- نیمسال های مرخصی بدون احتساب در سنوات و وقفه تحصیلی مشمول تعهد خدمت نمی گردد.

-نیمسال های مرخصی با احتساب در سنوات در مدت تعهد خدمت آموزش رایگان محاسبه می گردد.

⬅️موارد مهمی که باید در بررسی درخواست های لغو تعهد از طریق عدم کاریابی کنترل شود بصورت مختصر و کلی جهت یادآوری اعلام می شود.

۱.ثبت نام در کاریابی(مربوط به سامـانه جسـتجوی شـغل وزارت تعـاون، کار و رفاه اجتماعی) با در دست داشتن گواهینامه موقت یا برگه انصراف/اخراجی 
۲.ثبت نام با کارت نظام وظیفه/گواهی معافیت موقت در مدت اعتبار(بدون غیبت)
۳.ماندگاری در اداره کار به مدت حداقل ۶ ماه. 

۴.گذشت یکسال کامل از تاریخ دانش آموختگی یا توقف(انصراف/اخراج) بالاترین مقطع روزانه یا صدور کارت خدمت وظیفه.
۵. حضور در کشور به مدت یکسال کامل از تاریخ دانش آموختگی تا صدور نامه عدم کاریابی (خروج از کشور حتی در هفته پایانی یکسال مذکور, بجز سفر های کوتاه مدت سیاحتی/زیارتی، موجب ابطال عدم کاریابی می شود).
۶. عدم وجود تاییدیه تحصیلی مبنی بر اشتغال به کار و یا صدور پروانه های فعالیت (نظام مهندسی ، روانشناسی ، ...) و هم چنین عدم لغو تعهد با انجام کار در فرآیند لغو تعهد مقاطع قبلی.

ضمنأ رعایت سایر مفاد دستورالعمل ۹۶ و اصلاحیه ۹۹ الزامی است.

دریافت مدرک کاردانی توسط دانشجویان اخراجی و انصرافی:

در صورتی که دانشجوی انصرافی یا محروم از تحصیل(اخراجی) دوره کارشناسی پیوسته حداقل ۶۸ واحد درسی شامل ۱۰ واحد درس عمومی و ۵۸ واحد از سایر واحد های درسی رشته خود را گذرانده باشند مشروط به احراز معدل کل حداقل ۱۲ می تواند مدرک کاردانی در همان رشته را دریافت کند.

آیا دانشجویان انصرافی و اخراجی که مدرک کاردانی خود را دریافت نمودند می توانند قصد بازگشت به تحصیل داشته باشند؟

اگر دانشجوی کارشناسی پیوسته با درخواست شخصی خود درخواست توقف تحصیل داده و تسویه حساب نموده و مدرک کاردانی دریافت کرده باشد حق درخواست بازگشت به تحصیل را نخواهد داشت.

آیا دانشجویان انصرافی و اخراجی نمی توانند از فرصت عدم کاریابی جهت تسویه آموزش رایگان مقطع ناتمام استفاده نمایند؟     جواب بله

تحویل مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی دانشجوی انصرافی یا اخراجی

تحویل مدارک فوق به دانشجویان دختر انصرافی و اخراجی مشروط به لغو تعهد آموزش رایگان می باشد.

لازم به ذکر است دانشجویان پسر باید کارت پایان خدمت یا معافیت دایمی و یا معافیت تحصیلی از دانشگاه جدید در دست داشته باشند تا بتوانند مدارک خود را تحویل بگیرند.

خلاصه مراحل انصراف:

1- دریافت فرم درخواست انصراف از آموزش دانشکده مربوطه

2- تکمیل فرم تسویه حساب

3- صدور حکم انصراف در آموزش کل

4- ابطال معافیت تحصیلی دانشجویان پسر

5 -در صورت قبولی در آزمون دوره روزانه ثبت نام در دانشگاه جدید با حکم انصراف

6-درخواست مدارک تحصیلی از دانشگاه قبلی توس اموزش دانشگاه جدید

7-در صورت ثبت نام در دانشگاه آزاد و یا پیام نور بدون آزمون ثبت نام در سامانه سجاد و لغو تعهد آموزش رایگان

8-دانشجویان دختر بعد از لغو تعهد آموزش رایگان و پرداخت مبلغ جریمه می توانند مدارک خود را دریافت نمایند.

12-دانشجویان پسر برای دریافت مدارک حتما باید کپی کارت پایان خدمت و یا معافیت تحصیلی در دانشگاه جدید را داشته باشند در غیر این صورت مدارک وی بعد از درخواست از دانشگاه جدید از طریق پست ارسال خواهد شد.

مراحل لغو تعهد آموزش رایگان و دریافت ریز نمرات دانشجویان انصرافی:

1-ثبت نام در سامانه سجاد

 2-تایید مندرجات ثبت نام توسط کارشناس مسئول آموزش کل

3-پرداخت هزینه آموزش رایگان توسط دانشجو

4-تایید پرداخت توسط کارشناس سامانه سجاد

5-تحویل پرینت تایید پرداخت به کارشناس آموزش کل

6-دریافت یا ارسال ریز نمرات دانشگاهی و مدارک تحصیلی و ثبت نامی

مطالب قابل توجه دانشجویان

مدارک تحصیلی به هیچ وجه تا پایان تحصیل به دانشجو تحویل نخواهد شد.

 جهت دریافت مدارک تحصیلی در صورت قطع تحصیل حضور شخص دانشجو الزامی می باشد و در صورت عدم حضور با ارائه تعهد محضری به نماینده قانونی ایشان تحویل خواهد شد.

حتماً قبل از ثبت نام و تحویل مدارک به دانشگاه کپی از مدارک تهیه و نگهداری نموده و به آموزش جهت دریافت کپی مراجعه نگردد.

جدول هزینه های هر نیمسال لغو تعهد خدمت آموزش رایگان در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ (هزینه ها به ریال )

دستورالعمل جامع ایفای تعهد خدمت آموزش رایگان

 


لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: انصراف از تحصیل لغو تعهد آموزش رایگان


نظر شما :